Απευθυνθείτε σε έγκυρους και επαγγελματίες κτηματομεσίτες

Απευθυνθείτε σε έγκυρους και επαγγελματίες κτηματομεσίτες

Δυστυχώς έχει παρατηρηθεί συχνά το φαινόμενο της εμφάνισης ανθρώπων στην αγορά, που δηλώνουν ιδιότητα Μεσίτη, χωρίς ουσιαστικά να έχουν καμία επαγγελματική σχέση με το αντικείμενο. Η μεσιτική εργασία έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος από την απλή πληροφορία του τι πωλείται και πόσο κοστίζει.
Απαιτείται γνώση της αγοράς, των ακινήτων, των τιμών, των τάσεων, των μελλοντικών προοπτικών και τουλάχιστον των βασικών πολεοδομικών κανόνων που επικρατούν στη περιοχή.
Δώστε  προσοχή  στα πιο κάτω σημεία:
·         Αποφύγετε τις αγγελίες ακινήτων στις οποίες αναφέρεται απλά η λέξη «Μεσιτικό» και όχι η ξεκάθαρη αναφορά επωνυμίας Κτηματομεσιτικής εταιρείας
·         Μη δεχθείτε σε καμία περίπτωση την πληρωμή όποιου ποσού, έστω και ως προκαταβολή προμήθειας, για την υπόδειξη ακινήτου ή για την ανάθεση πώλησης/ενοικίασης του ακινήτου σας. Η μεσιτική αμοιβή πληρώνεται πάντοτε με την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου , προσυμφώνου η εργολαβικού
·         Η υπόδειξη οποιουδήποτε ακινήτου ή η ανάθεση για την πώληση/ενοικίασή του πρέπει να γίνεται πάντα με γραπτή Εντολή στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία του υποψήφιου αγοραστή ή ιδιοκτήτη καθώς επίσης τα στοιχεία του ακινήτου, η τιμή πώλησης/ενοικίασης και η αμοιβή του κτηματομεσίτη.
·         Μην υπογράφετε ποτέ περισσότερες από μία Αποκλειστικές Εντολές διαφόρων μεσιτών για το ίδιο ακίνητο ,σε περίπτωση που είστε υποψήφιος αγοραστής έχετε την υποχρέωση εάν σας προτείνουν ένα ακίνητο που είδη έχετε δεί να το γνωστοποιήσετε στο κτηματομεσιτικό γραφείο και να αρνηθείτε να το επισκεφτείτε με άλλο κτηματομεσιτικό γραφείο .
·         Ο μεσίτης έχει υποχρέωση να ερευνήσει με κάθε λεπτομέρεια τις στεγαστικές ανάγκες του υποψήφιου αγοραστή, να υποδείξει το κατάλληλο ακίνητο και να διαμεσολαβήσει για το κλείσιμο της τελικής τιμής του. Νομικές ή τεχνικές συμβουλές δίνονται αντίστοιχα από νομικούς και μηχανικούς του κτηματομεσιτικού γραφείου η από δικής σας επιλογής.
·         Αποφύγετε να ζητάτε συμβουλές από το τηλέφωνο ,επιδιώξτε να κλείσετε ραντεβού με το κτηματομεσιτικό γραφείο προκειμένου να μιλήσετε και να δώσετε στον κτηματομεσίτη να καταλάβει τι ακριβώς θέλετε και ποιο είναι το ποσό που θέλετε να διαθέσετε.

Με εκτίμηση

Σωτήρης Παπανικολόπουλος
Εκτιμητής – σύμβουλος ακινήτων

Για πιο ειδικές συμβουλές για το δικό σας ξεχωριστό ακίνητο, καλέστε μας:
Τηλ. 27210 22122 και 698 190 9005

E-mail : hello@easyhome.com.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

9 συμβουλές -με extra tips- για αγορά ακινήτου

11 τεχνικές διαπραγμάτευσης - συμβουλές για παζάρια

9 Συμβουλές ενοικίασης για ιδιοκτήτες